پرچمدار شیائومی Pad 6sPro
« Pad 6s Pro پاسخ شیائومی به تبلتهای پرچمدار سامسونگ و اپل است آما آیا شایسته آن است؟ »
-
شیائومی پد ۶ پرو را میتوانیم رقیب مستقیم آیپد پروی M1 و M2 و همچنین گلکسی تب S8 سامسونگ بهحساب بیاوریم؛ البته بد نیست اشاره کنیم که شیائومی پد ۶ پرو قیمت بسیار مناسبتری نسبت به رقبا دارد، در حالی که آیپد پرو M2 مدل ۱۱ اینچی و گلکسی تب اس ۸ حدود ۴۰ میلیون تومان قیمت گذاری شده اند، تبلت شیائومی حدود ۲۶ میلیون تومان است؛ اما سوال اینجاست آیا واقعا به همان اندازه که در کاتالوگ نوشته شده قدرتمند است ؟
رقابت تنگاتنگ شیائومی Pad 6s Pro با سامسونگ S8 و آیپد پرچمدار شیائومی Pad 6sPro
-
عمدتا شیائومی به شباهت بیشازحدشان به محصولات اپل شهرت دارند. تبلت شیائومی هم در طراحی الهام زیادی از آیپد پرو اپل گرفته است و حتی بیش از نسل قبل، آیپد را در ذهنمان ترسیم مینماید، البته تبلت شیائومی یک تفاوت عمده و اصلی با اپل دارد و آن هم چیزی نیست جز نسبت تصویر کشیدهتر ۱۶:۱۰. بااینحساب، عمدهی کاربری پد ۶ پرو به صورت افقی خواهد بود (یعنی دقیقا مثل گلکسی تبهای سامسونگ) و قرار نیست مثل آیپد پرو فضای عمودی بیشتری را در اختیارمان بگذارد.
-
فریم و پنل پشت شیائومی پد ۶ پرو آلومینیومی است تا هم به کاربران کیفیت و گرانبها بودن را به کاربران القا نماید و هم خیالمان را از استقامت دستگاه راحت کنند. در کنار بدنهی تمامآلومینیومی، وزن مناسب و ظرافت پد ۶ پرو در دست گرفتن آن را به تجربهای لذتبخش تبدیل کند. تبلت شیائومی حدود ۲۵ گرم از نسل قبل سبکتر و چند دهم میلیمتر هم باریکتر شده است؛ اما همچنان حدود ۳۰ گرم از آیپد پروی ۱۱ اینچی ۲۰۲۲ وزن بیشتری دارد. از آنجایی که پد ۶ پرو از سیمکارت پشتیبانی نمیکند؛ بنابراین روی بدنه هم از خطوط آنتن خبری نیست تا بدنه از نظر بصری یکپارچهتر به نظر برسد.
-
از نظر جایگذاری بخش اسپیکرها، پورت USB-C و دکمههای پاور و تنظیم صدا، هیچ تفاوتی بین محصول شیائومی با آیپدهای اپل وجود ندارد. چهار اسپیکر استریو به صورت کاملا قرینه در سمت راست و چپ فریم قرار گرفتهاند و درگاه USB 3.2 Type-C هم بین دو اسپیکر تعبیه شده است.
-
دکمهی پاور که حسگر اثرانگشت را به صورت یکپارچه در خود جای میدهد، در سمت چپ فریم و بالای اسپیکرها قرار دارد و دکمههای تنظیم صدا هم در قسمت بالای فریم و در منتهیالیه سمت چپ آن جای دارند. حفرههای میکروفون را در قسمتهای بالا و سمت راست فریم میبینیم. برای اتصال قلم شیائومی به تبلت و شارژ آن نیز یک شیار در بخش بالای فریم جا خوش کرده است.
-
در حالی که سامسونگ و اپل تبلتهایشان را به بهترین تکنولوژیهای موجود مجهز کردهاند، شیائومی پد ۶ پرو با نمایشگر IPS LCD به رقابت پا میگذارد. صفحه نمایش ۱۱ اینچی، محتوا را با رزولوشن ۲۸۸۰ × ۱۸۰۰ پیکسل و نسبت تصویر کشیدهی ۱۶:۱۰ نمایش میدهد، یک میلیارد رنگ تولید میکند و نرخ نوسازی آن ۱۴۴ هرتز است. پشتیبانی از استاندارد HDR10 و دالبی ویژن نیز دیگر قابلیتهای نمایشگر پد ۶ پرو هستند.
-
به لطف تراکم پیکسلی ۳۰۹ پیکسلبر اینچ، محتوایی که روی صفحهنمایش پد ۶ پرو مشاهده میکنیم، وضوح قابل قبولی دارد و چشم را اذیت نخواهد کرد. شیائومی ادعا میکند که روشنایی نمایشگر میتواند به ۵۵۰ نیت برسد. نمایشگر در تنظیمات دستی بیشینهی روشنایی ۳۳۲ نیت را تولید میکند. اگر اسلایدر روشنایی را روی صفر درصد قرار دهیم، روشنایی به کمتر از یک نیت خواهد رسید که برای کار با تبلت در محیط تاریک، عملکرد بسیار قابل قبولی به حساب میآید. اگر قصد دارید زیر نور شدید آفتاب از تبلت استفاده کنید، بهتر است تنظیمات را روی حالت خودکار قرار دهید تا بیشترین مقدار روشنایی یعنی حدود ۴۱۵ نیت را دریافت کنید.
-
شیائومی چهار پروفایل رنگی را در بخش تنظیمات در اختیار میگذارد. در حالت پیشفرض، حالت Original Color Pro فعال است که رنگها را در فضای پایهی sRGB تولید میکند. پروفایلهای دیگر روی پوشش فضای رنگی وسیعتر DCI P3 تمرکز دارند و البته خطای رنگهای تولیدشده در پروفایلهای مذکور نیز بالاتر به دست میآید. در مجموع، عملکرد رنگی نمایشگر پد ۶ پرو را قابل قبول ارزیابی میکنیم.
-
همانطور که در بخش طراحی اشاره کردیم، پد ۶ پرو برای پخش صدا از چهار اسپیکر استریو با پشتیبانی از استاندارد Dolby Atmos پشتیبانی میکند. حجم صدای تولیدشده بسیار خوب است؛ اما اگر Dolby Atmos را فعال نکنید، فرکانسهای مختلف را بسیار در هم میشنوید و بهخصوص در آهنگهای شلوغ، هیچ شانسی برای تفکیک سازهای مختلف ندارید. با فعال کردن Dolby Atmos، کیفیت صدا بهبود قابل توجهی پیدا میکند.و تجربهی بهتری از شنیدن صدای فیلم یا سریال،.موسیقی و پادکست مورد علاقهتان خواهید داشت.
-
پد ۶ پرو در حال حاضر با رام چینی MIUI Pad 14 بر پایهی اندروید ۱۳ وارد بازار شده است.و فعلا از نسخهی گلوبال برای عرضه در بازارهای جهانی خبری نیست. رام چینی تقریبا هیچکدام از نرمافزارهای گوگل را به صورت پیشفرض در اختیارتان نمیگذارد و حتی پلی استور را از ابتدا نمیبینید. زبان دستگاه هم ترکیبی از انگلیسی و چینی است و از زمان روشن کردن تبلت تا تمام شدن تنظیمات اولیه، باید کمی سختی را تحمل کنید.
-
خوشبختانه میتوانید اکثر اپلیکیشنهای پیشفرض را ، حذف کرده و برنامههای مورد نیازتان را روی آن نصب کنید. رابط کاربری MIUI Pad هم از نظر ظاهر و چیدمان شباهت زیادی به iPad OS دارد و مثلا داک یا نوار نرمافزارها در بخش پایین صفحه برداشتی مستقیم از رابط کاربری اپل است.اگر با MIUI کار کردهاید و آشنایی نسبی با رابط کاربری شیائومی دارید، چالش چندانی در کار کردن با پد ۶ پرو هم نخواهید داشت. امکاناتی که چینیها برای MIUI Pad درنظر گرفتهاند، چندان گستردهتر یا حتی حرفهایتر از MIUI برای گوشیهای موبایل نیست و به قابلیتهای چندوظیفگی، تقسیم صفحه و ژستهای حرکتی مرتبط خلاصه میشود. متأسفانه از Desktop Mode هم خبری نیست که برای یک تبلت پرچمدار، ناامیدکننده است.
-
با MIUI Pad میتوانید از حالت پنجرهی شناور (Floating Window) برای باز کردن برنامهها بهصورت پنجرههای کوچک استفاده کنید. قابلیت مذکور تنها برای برخی از برنامهها فعال میشود و اینطور نیست که هر اپلیکیشنی را بتوانید در حالت شناور باز کنید. نکتهی عجیب اینکه نهایتا امکان باز کردن همزمان دو اپلیکیشن را به صورت شناور را خواهید داشت و پنجرهی اپ سوم، جایگزین یکی از پنجرههای قبلی میشود.
-
با توجه به تمرکز MIUI Pad روی قابلیتهای پنجرهی شناور و تقسیم صفحه، تقریبا تمام ژستهای حرکتی نیز به همین دو مورد اختصاص پیدا کردهاند تا تجربهی کار با سیستم چندوظیفگی را بهبود بدهند. در مجموع اگر بخواهیم تجربهی چندوظیفگی MIUI Pad را با سیستم Dex سامسونگ مقایسه کنیم، نتیجه چندان به نفع رابط کاربری شیائومی نخواهد بود.
تجربه کار با کیبورد و قلم شیائومی پد ۶ پرو پرچمدار شیائومی Pad 6sPro
-
برعکس سامسونگ که تبلتهای پرچمدارش را به همراه قلم به کاربران میفروشد، خریداران تبلت شیائومی هم باید مثل کاربران آیپدهای اپل، قلم را به صورت جداگانه تهیه کنند. ما برای بررسی پد ۶ پرو، علاوهبر Smart Pen نسل دوم شیائومی، کیبورد تبلت را هم در اختیار داشتیم.
-
بااینکه شخصا حسوحال کاربری S Pen سامسونگ را به خاطر ظریفتر بودن نوک قلم ترجیح میدهم، اما شاید سَری مخروطیشکل قلم شیائومی برای کسانی که به طراحی و نقاشی علاقه دارند، مناسبتر باشد؛ بهعلاوه، باوجود ۴۰۹۶ سطح حساسیت به فشار، Smart Pen شیائومی میتواند کاربران حرفهایتر را نیز راضی نگه دارد.
-
روی قلم دو دکمه تعبیه شده است. با فشار طولانی دکمهی اصلی (که به سر قلم نزدیکتر است) برنامهی Notes اجرا میشود و اگر همین دکمه را بهصورت عادی فشار دهید، میتوانید بین انواع مختلف Brush که اخیرا در اپ Notes استفاده کردهاید، جابهجا شوید. دکمهی ثانویه نیز برای گرفتن اسکرینشات به کمکتان خواهد آمد. با فشار طولانی دکمهی ثانویه، میتوانید اسکرینشات سریع بگیرید و با یکبار فشار آن، بین رنگهای مختلف قلم که بهتازگی در برنامهی Notes استفاده کردهاید، سوییچ میکنید.
-
برای اتصال Smart Pen به تبلت، باید آن را از قسمت صاف قلم و در راستای طول به بخش بالای فریم بچسبانید؛.البته باید حواستان باشد که قلم را درست روی شیار مغناطیسی موجود قرار دهید.که برای اتصال قلم در نظر گرفته شده است،.چرا که در غیر اینصورت، درست به بدنه متصل نمیشود و روی لبهی دستگاه لق میزند.
-
کیبورد شیائومی پد ۶ پرو در قالب یک کاور کتابی عرضه میشود و بهعنوان قاب محافظ هم ایفای نقش میکند. برای زمانهایی که بخواهید مجموعهی تبلت و کیبورد را روی میزتان قرار دهید و مثل لپتاپ با آن کار کنید، استند بازشوندهی پشت قاب کارآمد خواهد بود. ایستادگی تبلت روی استند خوب است و وزن آن به خوبی مدیریت میشود.
-
جزیرهای بودن ۶۴ کلید کیبورد و فاصلهی نسبتا زیاد آنها از همدیگر مزایا و معایب خاص خودش را دارد. از طرفی باعث میشود که مرز کلیدها با کلیدهای مجاور کاملا مشخص باشد تا خطای تایپ کمتر شود و از طرف دیگر، مساحت مفیدی که در اختیار کلیدها قرار دارد، کاهش پیدا میکند.
-
متاسفانه تعادل بین فاصله و ابعاد کلیدها در کیبورد شیائومی به خوبی رعایت نشده است و کلیدها کوچکتر از چیزی هستند که باید باشند. حتی برخی از کلیدها (مثلا حروف چ و ج کیبورد فارسی یا کروشه و گیومهی کیبورد انگلیسی) آنقدر ریز هستند که دسترسی درست به آنها بدون نگاه کردن به کیبورد تقریبا ممکن نیست.
-
عمق حرکتی کلیدهای کیبورد ۱٫۳ میلیمتر است.که برای تایپ و کاربری روزمره انگشتانتان را چندان خسته نمیکند؛.اما توصیه میکنیم برای تایپ طولانی مدت از آن استفاده نکنید. کلیدها موقع فشرده شدن فیدبک مناسبی دارند.و فشار خاصی به انگشتان وارد نمیکنند.
-
ترکپد نیز در قسمت پایین کیبورد تعبیه شده است.و مساحت آن برای دستگاهی با نمایشگر ۱۱ اینچی کاملا کافی به نظر میرسد. دقت بسیار خوب ترکپد، کار با آن را لذتبخش میکند و پشتیبانی از ژستهای حرکتی متعدد و متنوع،.باعث میشود که حین کار با کیبورد، تقریبا نیازی به لمس نمایشگر احساس نکنید. تمام ژستهای حرکتی ترکپد در بخش تنظیمات، معرفی میشوند و میتوانید بهراحتی آنها را یاد بگیرید و استفاده کنید.
سختافزار، عملکرد و باتری شیائومی پد ۶ پرو پرچمدار شیائومی Pad 6sPro
-
شیائومی پد ۶ پرو از تراشهی بهبودیافتهی نسل قبل کوالکام، یعنی Snapdragon 8+ Gen 1 در قلب خود استفاده میکند. کوالکام تراشهی مذکور را در دو نسخه با هستههای پرقدرت ۳ یا ۳٫۲ گیگاهرتزی در اختیار تولیدکنندگان قرار میدهد.و پد ۶ پرو به نسخهی ۳٫۲.گیگاهرتزی مجهز شده است.
-
هستههای پردازشی Snapdragon 8+ Gen 1 در سه مدل طبقهبندی شدهاند. یک هستهی پرقدرت Cortex X2 با فرکانس ۳٫۲ گیگاهرتز،.سه هستهی میانی Cortex A710 در فرکانس ۲٫۷۵ گیگاهرتزی و چهار هستهی کممصرف Cortex A510 در فرکانس ۱٫۸۰ گیگاهرتزی، سه خوشهی پردازشی CPU را تشکیل میدهند. برای پردازشهای گرافیکی نیز ماژول Adreno 730 ایفای نقش میکند.
-
تبلت شیائومی در چهار نسخهی ۱۲۸ | ۸ و ۲۵۶ | ۸ و ۲۵۶ | ۱۲ و ۵۱۲ | ۱۲ گیگابایت عرضه میشود.و فضای ذخیرهسازی آن نیز UFS 3.1 است. مدلی که برای بررسی در اختیار ما بود از ۱۲ گیگابایت حافظهی LPDDR5 و ۲۵۶ گیگابایت فضای ذخیرهسازی استفاده میکرد. ضمنا پد ۶ پرو به شیار حافظهی میکرواسدی مجهز نیست. پرچمدار شیائومی Pad 6sPro
-
با نگاهی به جدول بنچمارکهای پد ۶ پرو، متوجه خواهیم شد.که تبلت شیائومی در تمام آزمونها عرصه را به آیپد.پرو M2 واگذار میکند.و حرفی برای گفتن ندارد. مثلا از نظر توان محاسباتی GPU برتری عجیب و غریب ۳۷۶ درصدی تراشهی اپل را مشاهده میکنیم. در توان محاسباتی CPU هم M2 برتری ۱۰۰ درصدی خود را به رخ میکشد.
-
در رقابت تبلتهای اندرویدی، به لطف افزایش فرکانس و بهبود لیتوگرافی در تراشهی Snapdragon 8+ Gen 1 بهبود عملکرد مشهود است. اگر ملاک مقایسه را گلکسی تب اس ۸ اولترا قرار دهیم، تبلت شیائومی میتواند.در تجربهی وبگردی حدود ۲۱ درصد،.در پردازشهای چندهستهای و محاسباتی CPU-محور تقریبا ۳۲ درصد و در شبیهساز بازی نیز ۲۷ درصد بهتر عمل کند.
-
نمودار تست استرس شیائومی پد ۶ پرو نمای خوبی از عملکرد پایدار تراشهی Snapdragon 8+ Gen 1 به دست میدهد.و البته چنین نتیجهای را مدیون ابعاد بزرگ تبلت هم هست.که باعث تسهیل مدیریت دما در شرایط پرفشار میشود. تبلت شیائومی تست استرس را با پایداری قابل توجه ۹۰ درصد به اتمام میرساند. پرچمدار شیائومی Pad 6sPro
-
بااینکه از دوربینهای تبلت انتظار عجیب و غریبی نداریم،.اما بررسی مشخصات و عملکرد آنها بهخصوص برای کسانی که شاید روزی قصد خرید شیائومی پد ۶ پرو را داشته باشند، خالی از لطف نخواهد بود.
-
پد ۶ پرو از مجموعهی دوربین دوگانه متشکل از دوربین اصلی و عمقسنج استفاده میکند. دوربین اصلی به حسگر ۵۰ مگاپیکسلی در پس لنز عریض با گشودگی دیافراگم f/1.8 مجهز است.و دوربین عمقسنج نیز حسگر ۲ مگاپیکسلی و لنز باریک با گشودگی دیافراگم f/2.4 را در اختیار میگذارد. با دوربین اصلی میتوان فیلمهایی با وضوح 4K در نرخ فریمهای ۳۰ یا ۶۰ فریمبرثانیه به ثبت رساند.
-
حسگر دوربین سلفی ۲۰ مگاپیکسلی است که لنزی با گشودگی دیافراگم f/2.2 آن را همراهی میکند. کیفیت عکسهای دوربین اصلی و سلفی را میتوانید در گالری مشاهده کنید.
جمعبندی و مقایسه شیائومی پد ۶ پرو با رقبا پرچمدار شیائومی Pad 6sPro
-
بااینکه شیائومی اسم پر سروصدایی در بازار تبلتها نیست؛.اما به نظر میرسد قصد دارد آهسته آهسته وارد گود رقابت با بزرگانی مثل گلکسی تب اس و آیپد پرو شود؛.آنهم در شرایطی که محصولات سامسونگ و اپل به اوج قلهی کارایی رسیدهاند. خانوادهی پد ۶، شاهدی بر این مدعاست و راه زیادی تا تبلت تمامعیار ندارد؛.راهی که طولانی نیست اما قطعا پر فراز و نشیب خواهد بود. در کل تبلت شیائومی در بخش قیمت پیروز این رقابت است.و در قسمت طراحی با توجه با کپی کاملا ملموس آن از محصولات اپل چندان دلچسب نیست.و احساس محصولی تقلبی و فیک را القا میکند. در قسمت سیستم عامل MIUI با ضعف های فراوانی همراه است و متاسفانه بدلیل عدم عرضه نسخه گلوبال با چالش هایی برای نبود.بخشی از اپلیکیشن ها روبرو شوید . امیدواریم این مقاله برای شما کاربردی باشد.و برای تصمیم گیری درمورد خرید این.محصول سوالات.شمارا پاسخ داده باشد.