تکنولوژی NFC موبایل و کارهایی که انجام میدهد.
مقدمه: امروزه تکنولوژی با سرعت بسیار سرسام آوری پیشرفت میکند. طوری که الان نیز ویژگیها و قابلیتهای خاصی به گوشیهای هوشمند اضافه شده که یکی از معروفترین آنها، تکنولوژی NFC میباشد. Near Field Communication (NFC) یک فناوری اتصال بیسیم با برد کوتاه است. فناوری NFC به طور گسترده در دستگاههای تلفن همراه و سایر دستگاههای الکترونیکی استفاده میشود و به کاربران اجازه میدهد کارهای مختلفی مانند پرداختهای بدون تماس، تبادل داده و جفتسازی دستگاه را انجام دهند. NFC تکامل یافته فناوری RFID (شناسایی فرکانس رادیویی) است و بر اساس همان اصول عمل میکند. دستگاههای NFC میتوانند بهصورت بیسیم با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و تراکنشهای امن، تبادل دادهها و اتصال دستگاه را ممکن میسازند. اگر قصد خرید گوشی هوشمند با این ویژگی را داشته یا در مورد ماهیت این تکنولوژی جدید کنجکاو هستید، در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا شما را به صورت کامل با این موضوع آشنا کنیم.
در ابتدای مقاله در مورد تعریف کلی از تکنولوژی NFC موبایل و کارهایی که انجام میدهد به شما داده شد. اما این تکنولوژی به عنوان عضوی از خانواده تکنولوژِی ارتباطات و مخابرات در گوشیهای هوشمند، معمولا با تکنولوژی RFID اشتباه گرفته میشود. برای همین نیز لازم است از تفاوتهای این دو فناوری برای شما بگوییم.
NFC و RFID چه تفاوتهایی با هم دارند؟
تفاوت بین NFC و RFID این است که هر دو فناوری شناسایی مبتنی بر رادیو هستند، اما تفاوتهایی با هم دارند. تفاوتهای اصلی بین NFC و RFID عبارتند از:
NFC شاخه ای از RFID فرکانس بالا (HF) است و هر دو در فرکانس 13.56 مگاهرتز کار میکنند. RFID همچنین دارای محدوده فرکانس پایین (LF) و فرکانس فوقالعاده بالا (UHF) است که در فرکانسهای مختلف کار میکنند. NFC به گونهای طراحی شده است که بستری امن برای تبادل داده باشد. یک دستگاه NFC می تواند همزمان اطلاعات را دریافت و یا مانند یک برچسب اطلاعات را ارسال نماید . این ویژگی منحصر به فرد اجازه میدهد تا به صورت متقابل ارتباط برقرار کنند. RFID یک ارتباط یک طرفه است که در آن تگهای RFID فقط میتوانند داده ارسال کنند و خوانندههای RFID فقط میتوانند دادهها را دریافت کنند. NFC با دستگاههای غیرفعال مانند برچسبها یا کارتهایی که نیازی به منبع تغذیه یا دستگاه ندارند کار میکند. RFID هم با دستگاههای غیرفعال و هم با دستگاههای فعال کار میکند، جایی که دستگاههای فعال منبع تغذیه خود را دارند و میتوانند با محدوده خواندن طولانیتر پخش شوند. NFC برای برقراری اتصال به دستگاهها نیاز دارد که در مجاورت نزدیک باشند، معمولاً چند سانتی متر یا کمتر. بسته به فرکانس و قدرت خواننده، RFID می تواند تا 10 متر یا بیشتر کار کند.
بعد از کسب اطلاعات اولیه و مهم، شرط اول استفاده از تکنولوژی NFC موبایل ابتدا برخودار بودن گوشی هوشمند شما از این فناوری است.
تشخیص همراه داشتن NFC :
چند راه برای بررسی اینکه آیا گوشی شما NFC دارد یا خیر وجود دارد. یکی از سادهترین روشها استفاده از برنامهای به نام Do I Have NFC (رایگان) است که میتوانید از فروشگاه پلی یا حتی سایر پلتفرمهای مشابه ایرانی دانلود کنید. این برنامه به محض راه اندازی به شما میگوید که آیا گوشی شما NFC دارد یا خیر. روش دیگر این است که در تنظیمات گوشی خود به دنبال NFC بگردید. اگر در آنجا گزینهای برای NFC میبینید، گوشی شما این ویژگی را دارد. اگر نه، احتمالا گوشی شما NFC ندارد. همچنین میتوانید از ویژگی جستجو در تنظیمات گوشی خود نیز برای جستجوی NFC در دستگاه خود استفاده کنید. ضمن این که اگر گوشی هوشمند شما هنوز تحت پشتیبانی تیم فنی خدمات پس از فروش قرار میگیرد، میتوانید با رجوع به این منابع نیز از وضعیت گوشی خود مطلع شوید.
در هرصورت با پیشرفت تکنولوژی، مقایسه جزو عادی و مرسومترین اتفاقاتی است که به خصوص در بازارهای فروش گوشیهای هوشمند اتفاق میافتد برای داشتن یک تجربه خوب از خرید گوشی هوشمند، داشتن این اطلاعات حیاتی است.
نگاهی دقیقتر به تکنولوژی NFC موبایل و تفاوتهای آن با تکنولوژیهای مشابه قدیمیتر:
تفاوت بین NFC و بلوتوث در این است که آنها دو فناوری بی سیم هستند که اهداف ، محدوده، مصرف انرژی و سرعت اتصال متفاوتی دارند. NFC مخفف Near Field Communication است و یک فناوری بی سیم است که به دستگاه ها اجازه می دهد در فاصله بسیار کوتاهی، معمولاً چند سانتی متر یا کمتر، با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. از سوی دیگر، بلوتوث امکان اتصال گستردهتری را فراهم میکند و دستگاههایی مانند تلفنهای همراه، بلندگوها و هدفونها معمولاً از آن استفاده میکنند. NFC برد بسیار کمتری نسبت به بلوتوث دارد. NFC فقط در چند سانتی متر کار می کند، در حالی که بلوتوث می تواند تا 10 متر یا بیشتر کار کند. بلوتوث بسیار سریعتر از NFC است. سرعت انتقال NFC به طور متوسط حدود 424 کیلوبیت در ثانیه است. متوسط سرعت انتقال بلوتوث با هر نسل افزایش یافته است. متوسط سرعت انتقال بلوتوث 5 حدود دو مگابیت در ثانیه است که چندین برابر سریعتر از NFC است.
فایده و هدف از استفاده تکنولوژی NFC موبایل چیست؟
تکنولوژی NFC موبایل را میتوان برای اهداف مختلفی استفاده کرد که عبارتاند از:
به لطف این فناوری شما میتوانید از تلفن خود به عنوان یک کیف پول دیجیتال برای انجام پرداختهای امن و بدون تماس در فروشگاهها، رستورانها، ماشینهای فروش و غیره استفاده کنید. می توانید از تلفن خود برای اشتراک گذاری دادهها با سایر دستگاههای دارای NFC مانند عکسها، فیلمها، فهرست مخاطبین، صفحات وب و غیره استفاده کنید.
جفت شدن سریع و آسان با سایر دستگاههای دارای NFC مانند هدفون، بلندگو، ساعت هوشمند و غیره جزو یکی دیگر از مجموعه قابلیتهای کاربردی و مفید این فناوری میباشند.
از آنجا که هیچ تکنولوژی و فناوری بدون نقص و ایراد نیست ، ضمن مشکلات این فناوری و سواستفادههایی که از این تکنولوژی میکنند به شدت موضوع قابل توجهی است.
چه خطرات و مضراتی مصرف کنندگان تکنولوژی NFC موبایل را تهدید میکند؟
تکنولوژی NFC موبایل یک فناوری راحت و همه کاره است که میتواند استفاده شما از گوشیهای هوشمند را آسانتر و سرگرم کنندهتر کند. با این حال، باید از برخی از محدودیتها ،مشکلات و خطراتی که در هنگام استفاده از NFC ممکن است رخ دهد آگاه باشید. برای مثال NFC موبایل فقط در چند سانتی متری شما کار میکند، به این معنی که باید گوشی خود را خیلی نزدیک به دستگاه دیگر ببرید. این ممکن است در برخی موقعیتها ناخوشایند یا غیرعملی باشد،. NFC موبایل ممکن است با برخی دستگاهها یا برندهای قدیمی یا ناسازگار کار نکند. به این معنی که ممکن است نتوانید از NFC برای اهداف خاص یا با شرکای خاصی استفاده کنید. به عنوان مثال، برخی از استفادهکنندگان تکنولوژی NFC موبایل ممکن است همه انواع برنامههای پرداخت تلفن همراه را نپذیرند. NFC موبایل ممکن است تلفن شما را در معرض خطرات امنیتی مانند سرقت دادهها، پرداختهای غیرمجاز یا اقدامات مخرب قرار دهد.
راهکارهای امنیتی برای تکنولوژی NFC موبایل:
برای کم کردن این خطرات، همیشه باید هنگام استفاده از NFC هوشیار باشید. و برخی از بهترین روشها را دنبال کنید، تلفن خود را با رمز عبور قوی، اثر انگشت یا تشخیص چهره قفل کنید و ویژگی قفل صفحه را در برنامه پرداخت تلفن همراه خود فعال کنید. فقط با دستگاهها یا برندهای معتبر از NFC استفاده کنید و از اتصال به تلفن خود با دستگاهها یا برندهای ناشناس یا مشکوک خودداری کنید. مبلغ و جزئیات تراکنش را قبل از تایید آن بررسی کنید و رسیدها یا سوابق پرداختهای خود را نگه دارید. از یک برنامه آنتی ویروس معتبر و به روز بر روی گوشی خود استفاده کنید. و به طور مرتب گوشی خود را برای هرگونه بدافزار یا ویروس اسکن کنید. هنگامی که از تکنولوژی NFC موبایل استفاده نمیکنید، آن را خاموش کنید یا از قاب یا برند مسدود کننده NFC برای محافظت از گوشی خود در برابر اسکنهای ناخواسته استفاده کنید.
نتیجه:
در انتهای این مقاله، به خوبی متوجه شدهاید که فناوری NFC چگونه شیوه تعامل ما با دستگاههای الکترونیکی و انجام کارهای روزمره را متحول کرده است.
پرداختهای بدون تبادل اطلاعات
جفتسازی دستگاه و کنترل دسترسی
NFC طیف گستردهای از برنامههای کاربردی را ارائه میدهد که راحتی، امنیت و کارایی را افزایش میدهند.
همانطور که فناوری NFC پیش می رود ، باعث تحولی عظیم در آینده ارتباطات می شود.
NFC با قابلیت های خود ، آماده است تا به پیشرفت خود در بخش های مختلف و زندگی روزمره ادامه دهد.
شما نیز چه به عنوان یک مشتری آگاه به شرایط بازار یا به عنوان فروشنده و حتی محقق و پژوهشگر تکنولوژیهای روز، باید همراه با تکنولوژی دامنه اطلاعات خود را گستردهتر کنید .
امیدواریم در این مقاله توانسته باشیم به اطلاعات شما افزوده باشیم .